Tina Ilieva. Предоставено от Blogger.
RSS

Каланхое


Описание:
Kalanchoe blossfeldiana, родом от Мадагаскар, е широко култивиран заради дългия си и обилен цъфтеж. По изкуствен начин са получени растения цъфтящи с цветовете на дъгата : бял, жълт, червен, розов, оранжев, дори и друцветни видове.
Расте като малък храст висок около 30 см. с ярко зелени листа.
Грижи: Оптималната температура е 15 градуса. Като всяко растение има нужда от светлина, но расте добре и на изкуствена такава. Полива се умерено, особено при по - ниски температури. При преполиване листата окапват. Не е необходимо да се опръсква.
Когато растението прецъфти, цветовете трябва да се орежат, а саксията да се постави на хладно и полутъмно място, без да се полива. След около 20 - 30 дена отново се мести на светло и се полива както преди.
Място: Каланхоето е дребно сукулентно растение, което достига височина 30 - 40 см. Листата и стеблото му са месести. Цъфти през зимата и рано на пролет, в червено, розово и жълто. Два са най-разпространените видове – Kalanchoe manginii и Kalanchoe blossfeldiana, но вторият подвид е по-популярен, тъй като цъфти през цялата година, ако са спазени всички правила за отглеждането му.
Подходящо място, на което да поставите саксията с каланхоето е южен или западен прозорец.
Размножаване: Размножава се чрез семена и резници. Семената се засяват през февруари или март. Необходимо е температурите да се качат до двайсетина градуса, за да поникнат.
Ако използвате резници, те трябва да са идеално сухи, преди да се набучат в почвата. Поливат се умерено, без да се покриват със стъкло или найлон. Пресаждането се извършва през пролетта.
                    Източник: За дома

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар