Tina Ilieva. Предоставено от Blogger.
RSS

Сингониум

Описание:
Сингониум е многогодишна лоза, първоначално дошла от Мексико и Панама. Когато са млади, листата за стреловидни или копиевидни. Достигат дължина до 30 см и дебелина една трета от дължината, със стебло достигащо до 60 см дължина. Възрастните листа са палмовидни. Растенията достигат до 4,5 метра дължина.
Грижи: Сингониума се нуждае от богата и добре поливана почва на места от шарена сянка до богата естествена светлина. В парниците се използва смес от 2 части торфен мъх, 2 части глинеста почва и 1 част пясък или перлит. Растеният се поливат обилно, след което се оставя почвата леко да изсъхне преди следващото поливане. В сандъчета растенията трябва да се торят всеки месец с балансиран тор. Ако се отглеждат в големи декоративни саксии, трябва да се поливат редовно. Понякога се налага да бъдат подпирани с колчета, за да растат добре. По време на зимните месеци водата трябва да е ограничена, но никога не бива растенията да бъдат оставяни да изсъхнат изцяло.
Място: Подходящи за отглеждане както в декоративни големи сакции, така и в сандъче. Когато се отглежда навън, растението цъфти през пролетта. Понякога цъфтят и в сандъче, но ако условията за отглеждане са добри.
Размножаване: Размножава се чрез резници.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар