Tina Ilieva. Предоставено от Blogger.
RSS

Традесканция

Описание:
Три вида са особено разпространени: Albiflora, Rio-fuminensis и Blossfeldiana. Разликите между тях са предимно в оцветяването на цветчетата: от бяло, през синкаво и виолетово до тъмнозелено. Обикновено цветовете са няколко, около 3-4 см.широки, и обикновено съдържат съцветие клюмнали пъпки между дълги, подобни на острие, прицветници накрая. Те могат да пораснат от 20 до 90 см. и има дълги, подобни на острие листа. Цъфти от май до август.
Грижи: Поливайте и торете умерено, защото традесканцията е непретенциозна. Когато стъблата станат твърде дълги, могат по всяко време да се скъсат и да се използват като резници.
Предпочитат богата, почва във влажни гори, гъсталаци или градини.
Място: Обичат свелите и топлите пространства. растението обаче трябва да се пази от пряката слънчева светлина. Те са идеални висящи растения. През есента се свива, а през пролетта отново пониква. Ако е в съд, се покрива с борови клонки.
Размножаване: Может да го направите през цялата година с резници с дължина 10 см. Вкореняването може да стане във вода или в пръст.
Съвет на градинаря: Поставете традесканцията на светло, за да ви радва с наситена окраска и листата да растат нагъсто по стъбълцата. При преосветяване обаче трябва да внимавате, особено пазете растението от преките лъчи на обедното слънце през лятото.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар