Tina Ilieva. Предоставено от Blogger.
RSS

Пеперомия



Описание:
Красотата на пеперомията идва от силните и ярки окраскив рисунака на листата му. Те са яйцевидни или сърцевидни. Съществуват както дебелолистни, така и меколистни видове. Дебелолистните са по-подходящи за жилища с централно отопление (парно), поради факта, че са не толкова чувствителни към сухия въздух. За разлика от тях меколистните са подходящи за отглеждане в парници.
Грижи: Поддържайте умерена влажност. През лятото торете на всеки 3 седмици. През зимата пеперомията губи част от листата си и през това време не бива да се тори. Когато отново започне да се разлиства има нужда от висока влажност на въздуха.
Място: В зависимост от вида се отглежда на светло до полусенчесто място без пряка слънчева светлина. Пъстролистните видове обичат повече светлина и топлина в сравнение със зелените. Пеперомията обича нормална температура през цялата година. През зимата температурата може да падне и малко под 18 *C.
Размножаване: Размножава се чрез връхни или листни резници през цялата година, но много малко от тях успяват да се вкоренят. Засаждайте в малки саксии, най-добре пролетно време. Почвата трябва да е рохкава хумусна със смески от пясък.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар