Tina Ilieva. Предоставено от Blogger.
RSS

Кокиче

Описание:
Galanthus или по–известно като кокиче, тези нежни растения са едни от най-рано цъфтящите луковични растения, най-често пробиващи снега.

Кокичето е род от семейство Аmaryllis състоящо се от малки луковични растения, които са сред най-очарователните ранно-пролетни цветя. Родом от средиземноморието, те могат да бъдат открити в планинските гори на Турция и по цяла Европа. Издръжливи са на ниски температури.
Грижи: Обикновена градинска пръст
Предпочита лека сянка
Достига височина от 20 до 25 сантиметра.
Сади се на дълбочина 10 до 12,5 см през Септември.
След цъфтенето се подхранва с тор, получена от изгарянето на кости на животни.
Място: Кокичетата са подходящи за градини, ливади, горски местности, и за саксии и сандъчета. Особено красиви са, когато са натурализирани в моравата с райграс или засадени под дървета или храсти. Луковиците трябва да се засаждат на групи от поне 25 за да изглеждат добре.
Често трудно се захваща в градината, може да отнеме години, ако се засади на изцяло ново място, но е твърде възможно да образува впоследствие цяла гъста колония.Луковиците могат да се разделят, когато листата увехнат и пожълтеят.
Размножаване: Чрез разделяне на луковиците, през периода на покой. Засадете веднага след разделянето на групи от поне 5.
Съвет на градинаря: Веднъж засадено, не трябва да се пресажда всяка година.
                           Източник: За дома

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар